Boomverzorging


Jammer genoeg betekend boomverzorging ook vaak het vellen van een boom. Dit was namelijk het geval bij een aantal eiken in het Dorfpark in Gorlsdorf. Deze eiken hadden een doorsnede van meer dan 2 meter, maar moesten gekapt worden. Oorzaak was een te lage grondwaterstand die onstaan was tijdens de verwerking van  bruinkool. Voor het kappen van de bomen hebben we een motorladder met een arbeidshoogte van 30 meter gebruikt.

Verwijdering van dood hout in de plaats Luckau, dit is gebeurt met een 30 meter hoge telescoopkraan, waarin iemand naar boven kan worden gebracht.. Voor dit werk is deze machine uitermate geschikt. Ondanks de enorme hoogte waarop hij kan werken, weegt de machine in totaal maar 7,5 ton. Daardoor brengt deze machine weinig schade toe aan straten en wegen.

Bij een groot project in het oude gedeelte van Luckau was het nodig om aan de zijkant hiervan te komen. Doormiddel van een uitschuifbare werkplek van 34 meter is het mogelijk geweest deze klus te klaren. Door deze methode is het dus ook mogelijk om op plaatsen te komen die er eigenlijk  onbereikbaar uit zien.

Om zo efficiënt mogelijk grote hoeveelheden dood hout uit straatbomen te verwijderen maken wij gebruik van een telescooplift. Van zichzelf weegt deze machine 13 ton, daardoor kan deze machine zonder extra verankeringen aan de zijkant vrij werken. Dagelijks kunnen er met deze machine tot 250 bomen bewerkt worden.
 

     Pers